VerdenIsrael angrep milits på Golan

NTB03/08/20202 min

Israelske styrker sier den natt til mandag hindret et angrep ved å skyte fire personer som forsøkte å utplassere eksplosiver på grensen mot Syria.

Den israelske hæren opplyser selv at den angrep de fire nær en israelsk hærpost på de sørlige Golanhøydene, mot grensen til Syria.

– Det israelske forsvaret hindret et forsøk på plassere eksplosiver ved den syriske grensen. Spesialstyrker overrumplet terrorister som satte ut sprengstoff ved grensegjerdet. Det ble avfyrt skudd mot de fire terroristene, som ble truffet. Ingen skader på våre styrker, skriver det israelske militæret om aksjonen på Twitter.

Hæren skriver videre at den legger ansvaret for hendelsen på det syriske regimet og at de ikke vil tillate noen krenkelse av den israelske statens suverenitet.

De siste to ukene har det vært spent på Israels nordgrense etter at Hizbollah sverget å hevne døden til en av sine soldater som ble drept i et flyangrep mot iranskstøttet milits i Syria, skriver avisa Haaretz.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.