VerdenAngrep syriske regjeringsstyrker

NTB04/08/20202 min

Israelske kampfly og helikoptre gjennomførte mandag kveld flere angrep mot syriske regjeringsstyrker sør i Syria, opplyser den israelske forsvarsledelsen.

– Målene inkluderte observasjonsposter og etterretningsanlegg, luftvernartilleri og kommando- og kontrollsystemer på baser som tilhørte det syriske forsvaret, heter det i en kunngjøring.

Angrep nær hovedstaden

Statlige syriske medier melder at syrisk luftvern ble satt inn mot «fiendtlige mål» nær hovedstaden Damaskus.

Søndag skjøt og drepte israelske styrker fire syriske menn som skal ha vært i ferd med å plante sprengladninger inne på den israelskokkuperte delen av Golanhøydene.

Israels forsvarsminister Benny Gantz hevdet først i en uttalelse at de fire mennene kom fra Hizbollah, men endret senere ordlyd til «terrorister» uten å nevne den libanesiske militsen.

Anklager Iran

Anonyme israelske forsvarskilder anklager på sin side Iran for å stå bak, men uten å underbygge dette nærmere.

Israel okkuperte deler av de syriske Golanhøydene i 1967 og har etablert drøyt 30 bosetninger i området. FNs sikkerhetsråd har i gjentatte resolusjoner slått fast at både okkupasjonen og bosetningene er ulovlige.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.