VerdenIsrael og Emiratene samarbeider mot korona

NTB26/06/20201 min

To private selskaper i De forente arabiske emirater skal samarbeide med to israelske selskaper i kampen mot koronaviruset.

Det var Israels statsminister Benjamin Netanyahu som først fortalte om samarbeidet mellom Israel og den arabiske golfstaten. Kort etter bekreftet nyhetsbyrået WAM i Dubai opplysningene.

Samarbeidet dreier seg om forskning og utvikling av teknologi på helseområdet i hele regionen i forbindelse med koronapandemien, ifølge Netanyahu.

Israel og De forente arabiske emirater har ikke diplomatiske forbindelser. Det har Israel kun med Egypt og Jordan i den arabiske verden.

Men det har vært økende uformelle kontakter mellom flere golfstater og Israel, ofte på grunn av en felles frykt for Iran.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.