NorgeKJK-kutt: – Vil gi gap mellom 2019–2025

Rune S. Alexandersen09/05/201611 min
HULL UTEN KJK: Kystjegerforeningen mener Forsvaret kan få et hull i den kystnære overvåkingen i flere år hvis KJK legges ned innen 2019. Her deltar kystjegere under åpningen av Sjøforsvarets nye militære treningsanlegg på Haakonsvern. Foto: TORGEIR HAUGAARD/FORSVARET

Kystjegerforeningen frykter at en nedleggelse av KJK mellom 2017–2020 til fordel for ubemannede fly og satelittovervåking i realiteten betyr at vi står uten reell informasjonsinnhenting i kystsonen i årene 2019–2025.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN

«Vi vet hva vi har, men ikke hva vi kan få. KJK kan ikke erstattes med andre kapasiteter innenfor de tidsrammer som er utredet», skriver Kystjegerforeningen i et høringsbrev til forsvarsministeren datert 5. november i fjor.

– Vi mener det er feil å legge ned Kystjegerkommandoen, sier formann Tomas A. E. Andersen i Kystjegerforeningen til aldrimer.no.

Andersen viser til brevet . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.