EuropaKnivangrep i Paris etterforskes som terror

NTB25/09/20202 min

To personer skal være pågrepet etter et knivangrep i Paris. To personer er kritisk skadd, og hendelsen etterforskes som et mulig terrorangrep.

Den ene av de mistenkte ble pågrepet i nærheten av Place de la Bastille, ikke langt unna åstedet.

Også den andre ble pågrepet i samme område, opplyser en kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP.  Fransk påtalemyndighet bekrefter at de behandler knivstikkingene som en mulig terrorhandling.

Stort politioppbud

Angrepet skjedde fredag nær de gamle lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo, som ble rammet av et terrorangrep i 2015 der tolv mennesker ble drept.

Det er et stort politioppbud på stedet, og folk har blitt oppfordret til å holde seg unna området.

For de to skadde er tilstanden «svært kritisk», ifølge en tjenesteperson i politiet.

Politiet opplyste først at fire personer ble skadd i knivangrepet, men en tjenesteperson opplyser til nyhetsbyrået AP at det kun er snakk om to personer.

Mistenkelig pakke

Området ble sperret av etter funn av en mistenkelig pakke. Det skal ikke ha blitt funnet eksplosiver i pakken.

Knivangrepet fant sted mens det pågår en rettssak mot flere som angivelig skal ha medvirket til angrepet mot Charlie Hebdo. Men det er uklart om rettssaken har noe med angrepet å gjøre.

Fredag skal enkene etter dem som åpnet ild i redaksjonslokalene, vitne.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.