NorgeKrever 540 mill. i kutt i utdanning

Studenter i undervisning på Krigsskolen. Foto: THOR HÅKON BREDESEN/HÆREN

Forsvarssjefens ledergruppe ønsker å kutte 20 prosent i de økonomiske rammene til Forsvarets skole- og utdanningsvirksomhet.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det viser sluttrapporten til en arbeidsgruppe som har arbeidet med Forsvarets skolestruktur og utdanningsvirksomhet i forbindelse med arbeidet med forsvarssjefens fagmilitære råd (FMR).

2,7 mrd.

Forsvaret bruker i dag 2,7 milliarder kroner til skole- og utdanningsvirksomheten. Kuttene som forsvarssjefens ledergruppe har bestilt, er dermed i størrelsesorden på 540 millioner kroner.

Den framtidige organiseringen av Forsvarets skolevirksomhet har vært en gjenganger på ledergruppemøtene til forsvarssjefen. Etter ledergruppemøtet 24. mars i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.