NorgeKrever helikoptersvar fra regjeringen

Mannskapet på KV Svalbard øver på helikopterlanding med AS 332 Super Puma på dekk i juni 2017. Foto: JONAS SELIM/FORSVARET

Forsvarspolitiker Liv Signe Navarsete (Sp) krever at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen må redegjøre for kostnadene ved innleie av sivile helikoptre. Hæren mister sin helikoptertilgang i løpet av 2019.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Stortingsrepresentanten reagerer med forferdelse på Aldrimer.nos avsløring torsdag av at tre timers innleie av et sivilt helikopter av typen AS332 Super Puma vil kunne koste inntil 1.020.000 kroner.

Det er like mye som hele det årlige øvingsbudsjettet for 339 Skvadron.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.