NorgeKrever mer åpenhet om cybertrusler

I krig mot Putins nettroll. Putins trollfabrikker. Russland har ansatt flere hundre mennesker som kun har i oppgave og debattere og kommentere p sosiale medier og grave fram "dritt" om systemkritiske debattanter. VG m¯ter journalist Jessikka Aro (35) i YLE som har laget dokumentar om temaet. Foto: TERJE BRINGEDAL,VG

Venstre-nestleder Ola Elvestuen mener norske myndigheter må bli flinkere til å kartlegge og fortelle publikum langt mer om hva Russland gjør for å ramme eller manipulere Norge. Spesielt om mulige forsøk på å manipulere utfallet av stortingsvalget i september.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Venstre har over tid blitt rammet av påfallende store svertekampanjer i sosiale medier. Partiet har derfor bedt norske myndigheter om å undersøke hvem som står bak og om dette er en del av et forsøk på å påvirke utfallet . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.