NorgeKrever raskere personellstyrking av Forsvaret (+)

HELIKOPTERSTØTTE: Hærens helikopterstøtte har hittil bestått av Bell-helikoptre fra 339-skvadronen på Bardufoss. I november ble skvadronen vedtatt flyttet til Rygge av regjeringen og Arbeiderpartiet. Nå sier Arbeiderpartiet at de vil gå til valg for å beholde Hærens helikoptre på Bardufoss. Her er soldater fra 2. bataljon på øvelse med Bell 412-helikoptre under øvelse Joint Viking 2015 i Finnmark. Foto: OLE-SVERRE HAUGLI/HÆREN/FORSVARETS MEDIESENTER

Forsvaret må styrkes med mer personell langt raskere enn det regjeringen legger opp til i ny langtidsplan for Forsvaret (LTP), krever en rekke forsvarsorganisasjoner.

kjetil@aldrimer.no

Det var et nærmest unisont krav fra organisasjonene som deltok i den digitale høringen som Stortingets utenriks- og forsvarskomite gjennomførte mandag om regjeringens forslag til ny langtidsplan.

— Vi trenger mer personell og vi trenger det nå, sa leder av Norges offisers- og spesialistforbund (NOF), Torbjørn Bongo.

Første gang

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.