Norge– Kutter over 200 årsverk

Thorstein Korsvold07/03/20187 min
24-02-2016 Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen inspiserer Haakonsvern, og åpner det nye høyspentrommet på Sjøkrigsskoen. Han holder også foredrag for Sjøkrigsskoleelevene. Foto: STINA NYMARK BREKKE/FORSVARET

– Et angrep på vår faglige integritet, sier forsker og tillitsvalgt ved Sjøkrigsskolen, Tor Ivar Strømmen om utdanningsreformen. Norges Offisersforbund (NOF) frykter reformen vil gi langt svakere offiserer, og er kritisk til at drøyt 200 årsverk kuttes.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Som del av utdanningsreformen skal det fjernes mer enn 200 stillinger i utdanningssektoren til Forsvaret. Det opplyser Norges Offisersforbund (NOF) til Aldrimer.no.

Forsvarets høgskole har ikke direkte villet bekrefte tallet, men det er klart at det kommer reduksjoner i antallet årsverk.

– Årsverkreduksjonene tas i stor grad med endringene i ny . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.