RusslandLav stråling åpner for økt russisk nærvær

Alf Ragnar Olsen22/06/201824 min
Dette er rekkevidden til luftvernsystemet S-400 Triumf fra Rogachevo-basen på Novaja Semlja. Kart: GOOGLE MAPS

En russisk ekspedisjon fra Nordflåten til ubebodde deler av Novaja Zemlja slår fast at det ikke er farlig høy stråling i områdene som er undersøkt. Det kan bane vei for bygging av nye luftvernposisjoner eller ny basestruktur på øya, som igjen kan utvide Russlands evne til å gjennomføre nektelsesoperasjoner i Barentshavet.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Nordflåten har avsluttet sin ekspedisjon til Novaja Zemlja, og har blant annet funnet at de undersøkte områdene på den omfangsrike øya nordøst for Norge ikke har farlig høy radioaktiv . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.