NorgeLegges til kai på grunn av personellmangel

KV Senja kommer innseilende til Sortland 3. april 2017. Foto: JONAS SELIM/FORSVARET

Kystvaktfartøyet KV Senja blir lagt til kai fra 1. desember i år til 1. september neste år. Årsaken er personellmangel i Kystvakten. KV Senja er ett av tre helikopterbærende fartøyer av den såkalte Nordkapp-klassen.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Nordkapp-klassen benyttes i dag av Ytre Kystvakt (YKV). Beslutningen om å legge fartøyet til kai vil svekke Norges evne til overvåking av havområdene utenfor norskekysten, sier forsvarskilder til Aldrimer.no.

Bekrefter

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.