NordenLöfven: Sveriges strategi er ikke mislykket

NTB15/06/20202 min

De mange koronadøde på svenske sykehjem betyr ikke at Sveriges strategi mot koronaviruset er mislykket, sier statsminister Stefan Löfven.

– Det har ingenting med strategien å gjøre. Det har å gjøre med at vi har noen problemer i samfunnet som vi nå retter opp, sier han.

Han er ikke enig i at det tyske smitteverninstituttets Europa-kart er tegn på at Sverige har mislyktes. Kartet viser Sverige som eneste røde land på bakgrunn av antall døde i siste sjudagersperiode.

Høyere antall tester

Han sier at det økte antall smittede er et resultat av et høyere antall tester, og at antall mennesker som er innlagt på sykehus for covid-19 og antall døde minker. I løpet av helgen er det ikke meldt om nye døde.

Löfven sier at Sverige i prinsippet har fulgt samme strategi som andre land, nemlig å holde nede smittespredningen for at sykehusene kan håndtere dem som trenger hjelp.

– Sverige har faktisk en overdødelighet som er normal for denne tiden av året, sier han og viser til at forskjellige land har forskjellige metoder for å rapportere dødsfall.

Han understreker at det skal komme en gransking av den svenske strategien, og at det er for tidlig å trekke en endelig konklusjon.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.