NorgeLover fullgod NH-90-løsning

Thorstein Korsvold21/02/201815 min
Første helikopterlanding med NH-90 på Haakonsvern orlogsstasjons nye hellikopterbase. Foto: LARS RØRAAS/FORSVARET

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier at regjeringen skal finne en fullgod løsning på NH-90-krisen. Forsvaret skal levere på det nivået som er lovet, sier statsråden.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Anskaffelsen av Sjøforsvarets NH-90-helikoptre har mer eller mindre vært en sammenhengende krise siden bestillingen for 16 år siden. Verken kystvakthelikoptrene eller versjonen som skal til fregattene er operative og klare. Ei heller er alle helikoptrene levert, mer enn ti år etter at de skulle vært i drift.

Både forsvarsledelsen og skiftende statsråder har i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.