USALøytnant nekter for å ha planlagt terror

NTB09/06/20202 min

En høyreekstrem amerikansk løytnant, som inspirert av Anders Behring Breivik skal ha planlagt massedrap på sivile, anker dommen som lød på 13 års fengsel.

Christopher Paul Hasson ble pågrepet i februar i fjor, og hjemme hos ham ble det funnet store mengder våpen og litteratur som avdekket høyreekstreme sympatier.

Breiviks manifest

Under rettssaken kom det fram at han var inspirert av det såkalte manifestet til massedrapsdømte Anders Behring Breivik og planla «drap på uskyldige sivile i en skala sjelden sett» i USA.

I en epost gikk det også fram at han håpet å få tak i biologiske våpen og «drømte om måter å drepe nesten hver eneste person på jorda».

Det ble også funnet dødslister med navn på kjente demokrater som Nancy Pelosi, Chuck Schumer og Alexandria Ocasio-Cortez, samt mediepersonligheter som CNNs Don Lemon og Chris Cuomo.

Ulovlige våpen

Hasson sa seg skyldig i å ha hatt uregistrerte våpen og ulovlige lyddempere til flere av disse, og han sa seg også skyldig i innehav av ulovlige legemidler.

Den tidligere løytnanten nektet for å ha planlagt terror og mener dommeren urettmessig la dette til grunn da dommen, som lød på 13 års fengsel, ble forkynt.

Nå har 50-åringen anket, og han trekker samtidig tilbake tilståelsen han tidligere har gitt.

Hasson fastholder at han aldri har skadd noen, og at han heller ikke planla å skade noen, på noe som helst vis.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.