USAMå tilbake til Det hvite hus likevel

NTB13/05/20202 min

Tre medlemmer av Det hvite hus’ krisegruppe for koronaviruset, inkludert Anthony Fauci, skal på møter hvis de er symptomfrie, etter å ha vært i kort karantene.

Til tross for at de har vært eksponert for personer smittet med koronavirus og at det ennå ikke er gått 14 dager, skal direktør Robert Redfield i USAs folkehelseinstitutt CDC, lederen for mat- og medisintilsynet FDA, Stephen Hahn og Anthony Fauci, som er direktør for USAs institutt for allergi og infeksjonssykdommer, nå igjen møte i Det hvite hus i krisegruppas møter.

Må være symptomfrie

Betingelsene er at de ikke har symptomer på koronavirus, ifølge en kunngjøring tirsdag. Kontrabeskjeden kommer bare dager etter at det ble gitt beskjed om at de tre skulle ha hjemmekontor, bli testet hver dag og bruke munnbind i 14 dager på grunn av eksponering for ansatte som var koronasmittet.

Det oppgis som grunn at Redfield, Hahn og Fauci i likhet med helsepersonell landet rundt er «kritiske arbeidere for infrastrukturen» og vil gå tilbake på jobb iført ansiktsmasker og holde halvannen meter avstand til andre til enhver tid.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.