NorgeMaksvekt for stridsvogner på norske veier: 62,5 tonn. Leo 2A7+ er tyngre (+)

Maksvekt for stridsvogner og andre spesialtransporter på norske veier er 62,5 tonn. Over dette gis det i dag ikke dispensasjoner fra Statens Vegvesen, viser dispensasjoner som ble gitt i forbindelse med NATO-øvelsen Trident Juncture 2018. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

Maks dispensasjonsgrense for vekt på spesialtransporter på norske veier er 62,5 tonn. Men storfavoritten til å bli valgt som Hærens nye stridsvogn, tyske Leopard 2A7+, veier mer. Det kan gi et betydelig handikap ved trening og øving i fredstid.

Av KJETIL STORMARK og OLE GUNNAR ONSØIEN / kjetil@aldrimer.no

Da stridsvogner fra ulike nasjoner rullet inn i Norge i forkant av NATOs storøvelse Trident Juncture senhøsten 2018, var Statens Vegvesen ikke til å rikke. Det ble ikke gitt noen dispensasjoner til maksvekt for spesialtransporter . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.