NorgeMangler deler til NH-90-helikoptrene

NTB28/01/2019206 min
Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen lander på Sortland i et NH90 helikopter fra Bardufoss 20. april 2015. Foto: HÅKON KJØLLMOEN/FORSVARET

Forsvarssjefen ser lys i tunnelen for NH-90-helikoptrene, men én stor utfordring gjenstår: Å få tak i nok reservedeler til maskinene.

– Reservedelene er den kritiske biten i øyeblikket, fremholder forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen overfor NTB.

Han forklarte seg mandag i en åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om anskaffelsen av nye NH-90-helikoptre til Forsvaret.

– Etterslepet på vedlikeholdet skyldes hovedsakelig det. Én ting er at vedlikeholdet tar mye lengre tid. Men hvis vi ikke har reservedeler å bytte ut, kommer vi ikke . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

NTB

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.