Norge– Mangler exit-strategi for NH-90

Thorstein Korsvold15/03/201878 min
NH90 lander på KNM Thor Heyerdahl 16. november 2017 forbindelse med øvelse Flotex 2017. Foto: JACOB ØSTHEIM/FORSVARET

Helikopteranskaffelsen er en katastrofe, og Norge mangler en exit-strategi. Det er konklusjonen til Willfred Nordlund (Sp), etter flere spørsmål til forsvarsministeren.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Anskaffelsen av Forsvarets NH-90-helikoptre har vært preget av massive problemer. I dag, 17 år etter at helikoptrene ble bestilt, er de ennå ikke operative.

Både Kystvakten og fregattvåpenet er hardt rammet. Kystvakten kan stå helt uten helikoptre i årevis. Fregattene på sin side får kanskje operative helikoptre. Men slik det nå ligger an, kan

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.