NorgeMassiv russisk militærmanøver i norskehavet

https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2019/04/sx7db85b-2-1280x608.jpg

Den russiske Nordflåten gjennomførte omfattende kampøvelser i internasjonalt farvann, like utenfor norskekysten torsdag. Russland sendte også langtrekkende antiubåtfly og supersoniske bombefly til sine egne krigsskip i havet utenfor Lofoten. Norske F-16 ble scramblet to ganger torsdag morgen for å identifisere de russiske flyene.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

I en omfattende melding på nettsidene til det russiske forsvarsdepartementet, lagt ut av Nordflåtens pressekontor, hevder flåten å ha gjennomført en «angrepsøvelse» utenfor kysten av Norge torsdag.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.