NATO/USAUSA vil svare dersom Norge tar initiativ

Defense Secretary James N. Mattis, right, welcomes Norwegian Defense Minister Frank Bakke-Jensen to the Pentagon, March 20, 2018. Foto: AMBER I. SMITH/US DOD

USAs forsvarsminister James Mattis ville ikke svare på spørsmål om det kan bli aktuelt å tilby amerikanske kampfly og maritime patruljefly som forsterkninger til Norge da han møtte sin norske kollega i Washington D.C. tirsdag.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det skriver VG, som stilte spørsmål til Mattis basert på Aldrimer.nos artikkel lørdag om et amerikansk forsvarsnotat som tar til orde for at det er nødvendig å styrke kampkraften i Nord-Norge, dvs på NATOs nordflanke.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.