NorgeMener Norge er uforberedt på neste krise

Erik Hattrem20/11/20188 min
Et Bell-412SP fra 339-skvadronen setter inn FSK-operatører ved Akers bygg i Kristiansund under Øvelse Gemini i 2013. Foto: ERIK HATTREM

BEREDSKAPSPRATEN: Nasjonens neste krise blir det mest usannsynlige, et scenario vi ikke har tenkt på. Mye kan gå galt om det ikke handles raskt og resolutt, mener tidligere sjef for Heimevernet, generalmajor Tor-Rune Raabye. Han tror ikke Norge har så godt omdømme i NATO som det politikerne vil ha det til.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

— Hvilke tre gjester ville du ha invitert med på en beredskapsprat over en bedre middag, og hvorfor?

— Sjef Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.