NorgeMikrosatelitter skal overvåke kysttrafikk

Alf Ragnar Olsen01/05/201814 min
Onsdag 29. April kom det et mayday fra et fergefartøy i indre Oslo fjord, fergen lakk olje og hadde grunnstøtt. Det hele var endel av katastrofe øvelsen Harbourex15 hvor etater som kystvakten, politi, brann, 330 skvadronen og redningsselskapet samarbeidet for å redde og søke etter savnede. Foto: MATS GRIMSÆTH / FORSVARET

Ikke alle skip har gode hensikter. Svakheten med dagens AIS-system er at skip kan slå av senderne, og dermed ikke la seg følge. Nye mikrosatelitter utviklet av blant annet Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) skal bedre overvåking og beredskap fra neste år.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

I årene fremover skal ny norsk romteknologi gjøre det lettere å ha kontroll over hva som skjer i norske farvann. Det er Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) som melder om dette på sin nettside.

Det . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.