NorgeKrever at kartbasen blir fjernet

Erik Hattrem28/09/201845 min
NSM publiserte 1. september 2018 en ny kartbase som viser den nøyaktige lokaliseringen og skjermingsområdene rundt alle militære og andre skjermingsverdige anlegg i Norge. Skjermpdump: ALDRIMER.NO

Generalløytnant og tidligere hærsjef Robert Mood (p) krever at kartbasen snarest mulig blir trukket tilbake. Han er overrasket over at norske myndigheter har blåst den detaljerte lokaliseringen av de aller hemmeligste forsvarsanleggene i Norge.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

Pensjonert generalløytnant og tidligere generalinspektør for Hæren, Robert Mood, var fram til han gikk av med pensjon i 2016 sjef for Den norske militærmisjonen i Brussel (NATO).

Aldrimer.no har forelagt Mood kartet som er publisert . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.