RusslandMurmansksoldater rekrutteres til Ukrainakrigen

Ola Flyum01/06/20155 min

Russiske soldater fra Nordflåten og den Arktiske kommandoen deltar i kampene i Ukraina.

Av OLA FLYUM /ola.flyum@gmail.com

President Vladimir Putin forsøker å hemmeligholde landets fordekte krigføring i Ukraina ved å forby rapporter om døde russiske soldater. Stadig kommer det likevel ut historier om hvordan soldater rekrutteres og dør i Ukraina.

Spetsnaz

Russiske sosiale medier er vanskelige å kontrollere. En mann i Murmansk skrev 30. april følgende:

«Jeg var på en fest hos min nabo i Murmansk 8. mars i år. En ung herremann i Spetsnaz (de russiske spesialstyrkene, red anm) skulle reise til Donbass . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ola Flyum

Ola Flyum har siden 1981 arbeidet som journalist, forfatter og regissør. Han har arbeidet i TV 2 (Dok2) og var med å starte NRK Brennpunkt. I alt har han laget mer enn 30 dokumentarfilmer. Før det har han i en årrekke arbeidet i flere norske aviser. Flyum har skrevet fem bøker, de fleste med temaer fra 2. verdenskrig. Den mest kjente er "Rinnans testamente".

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.