Norge– Nå skjer det vi advarte mot

Thorstein Korsvold09/03/20187 min
Jens Jahren, leder i Befalets Fellesorganisasjon (BFO). Foto: BFO

Befalets Fellesorganisasjon sendte allerede i mai 2017 et brev til Stortinget. Der advarte de om at utdanningsreformen kom til å få store negative følger. Men det kom aldri noe svar.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Utdanningsreformen i Forsvaret har fått massiv kritikk den siste tiden. Organisasjoner, tillitsvalgte, forskere og politikere frykter blant annet at utdanningen av militære ledere blir betydelig svakere enn før. Det stilles også spørsmål ved om Stortingets vedtak er fattet på sviktende grunnlag, og om man egentlig sparer penger.

Forsvaret og Forsvarsdepartementet sier derimot at innsparingene - omkring en halv . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.