UkategorisertNATO-bekymring over informasjonstørke

https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/04/NATO-secret-nervekrigen-2.jpg

NATOs etterretningsapparat er bekymret over manglende tilgang på etterretning fra NATO-medlemmene Latvia og Litauen. Også Sverige og Finland er svært tilbakeholdne med hva landene deler med forsvarsalliansen av informasjon fra Østersjøområdet.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det forteller velinformerte NATO-kilder til aldrimer.no.

«Helt stille»

«Det er helt stille fra Latvia og Litauen. De to landene deler svært lite informasjon med NATO», sier en NATO-kilde. Kilden, som har tilgang til den løpende etterretningsutvekslingen mellom ulike medlemsland i NATO understreker at Latvia og Litauen fortsatt gir en del informasjon. Men . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.