NATO/USANATO etablerer brigade i Romania

Thorstein Korsvold10/10/20173 min
Fra etableringen av NATOs nye multinasjonale brigade i Craiova, Romania. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg markerte etableringen i oktober 2017. Foto: NATO

NATO etablerte denne uken en ny, multinasjonal brigade i Romania. Brigaden skal styrke alliansens tilstedeværelse på den sørøstre flanken og ved Svartehavet.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Formålet er uttalt fra NATO-ledelsens side: Etter Russlands folkerettsstridige annektering av Krim i 2014, må alliansens sørøstre flanke styrkes. Behovet for enheter som kan være kampklare på relativt kort tid, har økt.

Svaret ble derfor å etablere en ny brigade. I starten skal den bygges rundt en rumensk styrke på fire tusen mann, og så kommer det til personell fra ytterligere ni NATO . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.