NorgeNesten halvparten mener FSB stod bak

– IKKE STYRT AV FSB: Andrej Kulikov og den russiske ambassaden avviser at Russland og FSB hadde noen finger med i spillet under flyktningestrømmen over den norsk-russiske grensen ved Storskog høsten 2015. Foto: ALDRIMER.NO

43 prosent av den norske befolkningen mener at det russiske sikkerhetspolitiet FSB og russiske myndigheter medvirket aktivt til at flyktningestrømmen til Norge ble så stor høsten 2015. Hele 48 prosent av befolkningen i Finnmark mener det samme.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det viser en meningsmåling som Ipsos MMI har gjort for aldrimer.no. Undersøkelsen ble gjort i påsken 2016 og hadde 1130 respondenter i hele Norge.

Bare 18 prosent mener Russland neppe stod bak, mens 40 prosent ikke har noen oppfatning.

 

//

Oslo-innbyggere skeptisk

Undersøkelsen viser, i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.