RusslandNordflåten med ny landgangsøvelse (+)

Den russiske Nordflåtens landgangsøvelse startet 5. august 2020 og fant sted i nærheten av byen Dudinka i Krasnojarsk kraj på Taimyr-halvøya. Formålet var å vinne tilbake et viktig industriområde. Kart: GOOGLE MAPS

Den russiske Nordflåten har gjennomført en ny og stor landgangsøvelse i Arktis. 20 kampkjøretøy rullet i land på Taimyr-halvøya, øst for Novaja Semlja.

kjetil@aldrimer.no

Det opplyser Nordflåtens pressekontor til det russiske nyhetsbyrået Tass tirsdag. Øvelsen er den siste i en serie øvelser i regi av den russiske marinen der det er sterkt fokus på å drille kapasiteter knyttet til marineøvelser etterfulgt av en eller flere landganger i nordområdene.

Beskytte industriområde

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.