EuropaNy britisk rapport om russisk innblanding

NTB21/07/20202 min

En lenge ventet rapport om russisk innblanding i britisk politikk blir offentliggjort tirsdag, oppgir parlamentets etterretnings- og sikkerhetskomité.

Den 50 sider lange rapporten ble utarbeidet i fjor, men ble holdt tilbake som følge av det britiske valget i desember i fjor.

Forsøkt tiet ihjel

Downing Street har gjentatte ganger prøvd å dysse ned viktigheten av innholdet i rapporten, og statsminister Boris Johnson har hindret offentliggjøring i månedsvis, skriver The Guardian

Komiteen satte i gang en gransking i november 2017 som følge av bekymringer knyttet til russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Rapporten er særlig etterlengtet av Johnsons politisk motstandere, som håper på detaljer som kan avdekke russisk pengestøtte til Det konservative partiet.

Anklager mot Russland

Johnsons forgjenger Theresa May anklaget i sin tid Russland for å stå bak falske historier som hadde til hensikt å skape uro og svekke institusjoner i Vesten. Storbritannia har også anklaget russerne for innblanding i forbindelse med valget i fjor.

Forholdet mellom Storbritannia og Russland har blitt verre og verre de siste årene og forsterket seg med drapsforsøket på den tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal. Britiske myndigheter hevder Russland sto bak, noe ledelsen i Moskva benekter.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.