USANy etterretningssjef tatt i ed

NTB27/05/20202 min

John Ratcliffe, en tidligere republikansk politiker, ble tirsdag formelt innsatt som USAs øverste etterretningssjef.

Ratcliffe ble innstilt til stillingen av Senatet forrige uke. Avstemningen fulgte partilinjene i det øverste kammeret i Kongressen der Det republikanske partiet har flertall.

Forsøkt nominert i fjor

Trump prøvde allerede i fjor å nominere politikeren fra Texas til stillingen, men Ratcliffe trakk seg da det ble stilt spørsmål ved om han hadde tilstrekkelig kompetanse.

Demokratiske senatorer frykter også at han vil tilpasse amerikanske etterretningsrapporter slik at de passer med Trumps oppfatninger.

I en høringen i starten av mai der han forsøkte å overbevise de amerikanske senatorene, sa Ratcliffe at han oppfattet Kina som den største trusselaktøren nå.

Ukjent framtid

Det er tidligere ambassadør til Tyskland og Trump-støttespiller Richard Grenell som har fylt rollen som USAs øverste etterretningssjef den siste tiden. Det er ikke ventet at Grenell vender tilbake jobben som ambassadør, opplyser kilder til nyhetsbyrået DPA.

Det hvite hus’ pressetalskvinne Kayleigh McEnany har uttalt at Grenell er et «høyt verdsatt medlem av denne administrasjonen» og at «vi skal se hvor han fortsetter».

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.