NorgeNy smittetopp kan koste Oslo 1,6 mrd. kroner

NTB03/06/20202 min

En beregning over kostnadene til å teste og spore smitte dersom en nytt utbrudd av koronavirus skulle oppstå i Oslo, viser en regning på hele 1,6 milliarder.

Det er dokumenter utarbeidet av Oslo kommune som Aftenposten har fått innsyn i som viser hvor stor regningen kan bli dersom virusspredningen på nytt skulle blusse opp.

Massetesting

En hovedstrategi som går ut på å teste 5 prosent av befolkningen i uken, og videre sporing av dem som tester positivt, viser at regningen kan bli opp mot 1,6 milliarder kroner.

Det er medisinsk fagsjef i Oslo, Johan Torper, som skriver dette i en vurdering av de økonomiske konsekvensene ved en beredskapsplan for smitteverntiltak som kan settes inn ved en oppblomstring av smittespredning.

Dyr smittesporing

Det er særlig smittesporing som er dyrt. Helsedirektør Bjørn Guldvog sier han forstår at det blir dyrt med test- og sporing av ny smitte, men sier det likevel vil være bedre enn å stenge ned hele samfunnet på nytt.

– Om testing vil koste noen milliarder kroner, så er nok det å foretrekke fremfor mange ti- eller hundretalls milliarder i samfunnsøkonomiske kostnader ved nedstenging, sier Guldvog.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.