NordenNy svensk-finsk forsvarsavtale med USA

Rune Sævik15/05/20184 min
GOTLAND: Sverige har igjen utplassert militære styrker på Gotland. Her er det Wartofta kompani p4 som gjennomfører en beredskapskontroll med stridsvogn 122 på Gotland. Foto: BEZAV MAHMOD/FÖRSVARSMAKTEN

Sverige og Finland har inngått intensjonsavtale med USA om enda tettere militært samarbeid.

Av RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

Forsvarsministrene i Sverige og Finland; Peter Hultqvist og Jussi Niinistö, besøkte sin amerikanske kollega James Mattis i Pentagon i forrige uke for å underskrive avtalen.

De to nordiske landene, som aldri har vært medlem av NATO, har siden 2016 hatt bilaterale (tosidige) avtaler om militært samarbeid med amerikanerne, men dette skal nå altså bli et trepartssamarbeid. Blant annet skal Sverige og Finland ha flere felles militærøvelser med amerikanske styrker i fremtiden, på land, i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.