NorgeNye stridsvogner og flere HV-soldater

Thorstein Korsvold28/11/201736 min
ENIGHET OM LANDMAKTSPROPOSISJONEN: Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre, Krf og Fremskrittspartiet presenterte i dag planene for landmakten. Også SV stilte seg bak deler av enigheten. Foto: THORSTEIN KORSVOLD/ALDRIMER.NO

I dag ble fem partier på Stortinget enige om hvordan Hæren og Heimevernet skal se ut de kommende årene. Det blir helikoptre både på Bardufoss og Rygge, det skal komme nye stridsvogner allerede i 2019, og Heimevernet får 2000 flere soldater.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Etter at regjeringen i oktober la frem sitt forlag for hvordan Hæren og Heimevernet skal se ut de kommende årene, har det pågått en langvarig og utmattende tautrekking på Stortinget. Både Arbeiderpartiet, Venstre, Senterpartiet, Krf og SV var kritiske til deler av forslaget. Spesielt . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.