USAOberstløytnant som vitnet mot Trump, går av

NTB09/07/20202 min

Oberstløytnant Alexander Vindman, som vitnet mot president Donald Trump i riksrettssaken, orker ikke mer mobbing og trekker seg fra hæren.

Vindman fikk sparken fra sin stilling i det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus i februar, to dager etter at president Donald Trump ble frikjent.

Mister forfremmelse

Vindman lå an til forfremmelse til oberst, men hans advokat David Pressman sier i en kunngjøring at det åpenbart ikke blir noe av.

I kunngjøringen heter det at Vindman forlater hæren etter 21 års tjeneste etter at det ble klart for ham at hans framtid i hæren for alltid er begrenset.

– Ved hjelp av en mobbe- og hevnkampanje har USAs president forsøkt å tvinge Vindman til å velge mellom å adlyde loven eller gjøre en president til lags, mellom å hedre sin ed eller beskytte sin karriere, heter det i en kunngjøringen.

Vitnet om telefonsamtale

Vindman fortalte i riksrettssaken om hvordan han i kraft av sin stilling hadde hørt på telefonsamtalen der Trump ba Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj innlede gransking av Joe Biden.

Senator Tammy Duckworth sier at saken setter søkelyset på forsvarsminister Mark Esper, som «ikke har beskyttet en dekorert veteran mot en hevngjerrig øverstkommanderende».

Hun gjør det klart at hun vil blokkere alle 1.123 planlagte forfremmelser i det amerikanske forsvaret inntil Esper kommer med en transparent redegjørelse for situasjonen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.