NATO/USAØkende NATO-støtte

Thorstein Korsvold24/05/201726 min
NATO-SJEFEN: Jens Stoltenberg. Her kjører han en stridsvogn av typen Leopard 2 fra Telemark bataljon. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARETS MEDIESENTER

Dagen før NATOs toppmøte i Brussel viser en ny meningsmåling markant økende støtte til alliansen. Donald Trump kan være forklaringen.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det er Pew Research Center som har utført meningsmålingen i åtte av de største NATO-landene. Resultatene tyder på at det har foregått en markant endring det siste året. I hovedsak har befolkningen i de undersøkte landene, på begge sider av Atlanteren, har fått et betydelig mer positivt inntrykk av NATO.

Les hele undersøkelsen her:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.