EuropaØkte smittetall i Nord-England

NTB31/07/20203 min

Den britiske regjeringen forbyr innbyggere i store deler av Nord-England å møtes hjemme på grunn av nye smitteutbrudd.

Smittespredningen kommer fordi folk har møttes hjemme og ikke fulgt rådene om å holde avstand til hverandre, sier den britiske helseministeren Matt Hancock.

I en rekke meldinger på Twitter torsdag kveld opplyser Hancock om de nye koronarestriksjonene for Greater Manchester, Blackburn inkludert Darwen, Burnley, Hyndburn, Pendle, Rossendale, Bradford, Calderdale, og Kirklees.

Får ikke møtes innendørs

Fra midnatt får ikke lenger innbyggerne i disse områdene besøke hverandre innendørs. Det er første gang koronatiltak er innført i et så stort geografisk område og skjer samtidig som den islamsk høytiden id al-adha feires i mange av byene som er rammet av de nye restriksjonene, skriver The Guardian.

De nye restriksjonene gjelder også for Leicester. Myndighetene lempet for to uker siden på deler av restriksjonene som ble innført i byen. To uker tidligere ble Leicester delvis stengt ned som følge av et større smitteutbrudd.

– Vi gjør dette med tungt hjerte, men vi ser en økning i smittetallene i hele Europa og er fast bestemt på å gjøre det vi kan for å holde folk trygge, skriver Hancock.

Kunngjøring kritisert

Det ble umiddelbart forvirring om hvor omfattende restriksjonen er, og kunngjøringen ble kritisert både av politikere fra Labour og Det konservative partiet.

Labour-leader Keir Starmer sier ifølge The Guardian at kunngjøringen «sent på kvelden på Twitter» var «et nytt lavpunkt i regjeringens krisekommunikasjon».

Med mer enn 300.000 bekreftede smittetilfeller er Storbritannia blant de hardest rammede landene i Europa i rene tall. Mer enn 46.000 mennesker har dødd som følge av koronapandemien i landet, ifølge offisielle tall.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.