NorgeØnsker amerikanske luftstyrker velkommen

Thorstein Korsvold21/03/201825 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/03/20180206MMQ_0417-1280x853.jpg

Generalmajor og sjef for Luftforsvaret, Tonje Skinnarland, ønsker amerikanske luftstyrker velkommen til Norge. Det er naturlig å samarbeide om «trening og øvelser i fredstid, og forsterkning i krise og krig», sier Skinnarland.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Aldrimer.no skrev 17. mars om et amerikansk forsvarsnotat, som nå blir vurdert av ledelsen i Pentagon.

I notatet slås det fast at det er behov for mer løpende og rotasjonsbasert tilstedeværelse av amerikanske kampfly og maritime patruljefly i Norge i fredstid. Årsaken er svak operativ evne i nord hos det norske forsvaret.

Les også:

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.