NorgeOpprettholder hemmelighold

Thorstein Korsvold27/04/201823 min
Forsvarsbygg har vurdert hvor godt de utfører sentrale oppgaver som å styrke Forsvarets operative evne. Men konklusjonen er hemmeligholdt. Foto: FORSVARSBYGG/FAKSIMILE

Forsvarsbygg vil fortsatt ikke si om de gjør jobben sin på en god måte. Nå må Forsvarsdepartementet avgjøre om sentrale opplysninger skal være offentlige.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

13. april kom Forsvarsbyggs nye årsrapport, for 2017. Der forteller etaten om blant annet om hvor godt de når sine ulike mål.

Oppsiktsvekkende nok var noe av det mest sentrale hemmeligholdt.

Punkt 1.1. i rapporten dreier seg om organisasjonens kanskje viktigste oppgave: De skal bidra til at Forsvarets operative evne styrkes. Men om Forsvarsbygg utfører det på en svak, middels . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.