USAOrdfører vil ikke ha føderale agenter

NTB20/07/20202 min

Ordføreren i Portland i delstaten Oregon krever at føderale agenter trekker seg ut fra byen.

Ordfører Ted Wheeler anklager føderale agenter for å bidra til eskalering i en langvarig konflikt mellom demonstranter og politi ved at de kjører rundt i byen i umerkede biler og pågriper folk på åpen gate uten å identifisere seg selv.

— Hjelper ikke

– Tilstedeværelsen deres her fører til mer vold og mer hærverk. Det hjelper ikke på situasjonen i det hele tatt. De er uønsket her. Vi har ikke bedt dem om å være her. Faktisk ønsker vi at de forlater byen, sier Wheeler.

President Donald Trump skrev på Twitter søndag at Washington, med å sende føderale agenter til Portland, forsøker å hjelpe byen, ikke skade den.

– Byens ledere har i flere måneder mistet kontrollen over anarkister og oppviglere, skrev Trump.

Wheeler mener på sin side at agentene, som Portland ikke hadde bedt om å få tilsendt, setter byens eget politi og innbyggere i fare.

Demonstrasjonene mot rasisme og politivold etter at George Floyd døde i politiets varetekt, har pågått i Portland og ellers i USA i seks uker.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.