NATO/USA– På nivå med den kalde krigen-epoken

Alf Ragnar Olsen12/02/20185 min
Russisk ubåt produsert av Sevmash-verftet i Severodvinsk i Arkhangelsk oblast. Foto: SEVMASH.RU

Med økende russisk ubåtaktivitet i nord er det også blitt økt tilstedeværelse av allierte og  amerikanske atomubåter i norsk farvann. Ikke overraskende, mener NUPI-forsker Julie Wilhelmsen. 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

NATO og Russlands katt og mus-lek i nordlige farvann har ført til en betydelig økning i antall seilinger av utenlandske atomubåter gjennom norske farvann.

Spenningsnivået øker

I fjor ble antallet seilinger rekordhøyt. Da ble det søkt tillatelse til over førti tokt via norsk farvann. Det melder The Independent Barents Observer.

Forsker Julie . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.