NorgePolitienhet har fått halvert antall ansatte på fem år

NTB29/06/20202 min

Siden 2015 har Politiets utlendingsenhet (PU) gått fra over 1.000 ansatte til 555. Nå ber enheten om flere oppgaver for å få flere bein å stå på.

I april og mai mottok norske myndigheter 72 søknader om asyl, og antallet tvangsreturer har falt fra 8.000 i 2015 til 2.000 så langt i år, hvorav halvparten er blitt avvist på grunn av smittevernreglene, skriver VG.

– Vi snakker nå med Politidirektoratet om andre arbeidsoppgaver i politiet kan overføres til oss, slik at PU får flere bein å stå på. En mulig rolle er innenfor grenseforvaltning, men dette er foreløpig helt på tankestadiet, sier PU-sjef Arne Jørgen Olafsen.

Han erkjenner at enheten ikke har mye å gjøre innen sine primæroppgaver under koronakrisen. Antallet stillinger har falt fra over 1.000 under flyktningkrisen i 2015, til 750 da Olafsen ble konstituert i rollen i 2018, til 555 i dag.

Samtidig er det kjent at UDI planlegger for en økning i antall asylsøkere i 2021, når situasjonen normaliserer seg og grensene åpner igjen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.