USAPortlands ordfører gasset av Trumps sikkerhetsstyrker

NTB24/07/20202 min

Portlands ordfører ble onsdag kveld gasset da ha sto sammen med demonstranter foran en rettsbygning i byen. Nå skal styrkenes framferd granskes.

Ordfører Ted Wheeler (D) sto ved barrikadene foran en føderal domstol i Portland da han onsdag kveld flere ganger ble sprayet med tåregass av de føderale agentene som befinner seg i byen på ordre fra president Donald Trump.

Ble hånet

Wheeler ble stort sett blitt hånet av demonstrantene da han besøkte stedet, men fikk applaus da han ropte «black lives matter». Ordføreren har vært en tydelig kritiker av tilstedeværelsen til de føderale sikkerhetsstyrkene som president Donald Trump har sendt til byen.

– Jeg vil takke alle de tusener som har kommet for å protestere mot Trump-administrasjonens okkupasjon av denne byen. Det viktige er at dette ikke bare er noe som skjer i Portland, men vi er i frontlinjen her, sa Wheeler.

Varsler gransking

Torsdag kveld opplyste det amerikanske justisdepartementet at hendelsen der Wheeler ble gasset flere ganger skal bli gransket. Foruten Wheeler har også Portlands egen påtaleleder klaget på de føderale agentenes framferd.

Trump har forsvart handlingen med å sende føderale styrker til Portland med å hevde at han gjør det for å hjelpe byen etter at den «mistet kontrollen» i kjølvannet av drapet på George Floyd.

Siden 14. juli har føderale agenter fra Department of Homeland Security (DHS), i militære uniformer uten navn og i umerkede biler, slått ned på demonstrasjoner utenfor tinghuset og andre offentlige bygninger i byen. Flere personer har blitt pågrepet av DHS under opptøyene.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.