NorgePST: Har ikke «godkjent» Smittestopp-app

Klepp 20170731. Statsminister Erna Solberg besøker Stavanger surfeklubb p friluftlivshuset p Orre. Foto: CARINA JOHANSEN/NTB SCANPIX

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) slår fast at tjenesten ikke har «godkjent» at statsminister Erna Solberg trygt kunne laste ned og bruke Smittestopp-appen, slik Erna Solberg selv har uttalt. — Det er ikke slik at det er PST som godkjenner dette, sier PST-talsmann.

kjetil@aldrimer.no

Det var på en pressekonferanse torsdag at statsminister Erna Solberg uttalte at hun selv kom til å laste ned og bruke den nye Smittestopp-appen fra Folkehelseinstituttet (FHI) på sin mobiltelefon.

– Jeg vil normalt aldri ha noe med lokasjonsdata p . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.