NorgePST kommuniserer uskjermet med tipsere (+)

OSLO 20190314. Justisminister Tor Mikkel Wara har vært i avhør hos PST (Politiets Sikkerhetstjeneste) i forbindelse med pågripelsen av pågripelsen av hans samboer, Laila Anita Bertheussen. Politiet tror hun har tent på parets bil for å vekke mistanke om at en forbrytelse var begått. Foto: CORNELIUS POPPE/NTB SCANPIX

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har i årevis bare tilbudt helt åpen og ukryptert e-postkommunikasjon for mottak av tips. Det gjelder også for betydelige deler av tjenestens kildekontakt i både terror- og spionasjesaker.

kjetil@aldrimer.no

Det fremgår av informasjon som Aldrimer.no gjennom fem år har innhentet gjennom egne undersøkelser og fra ulike kilder.

Opplysningene vekker sterke reaksjoner fra eksperthold. Eksperter mener at PST på denne måten kan ha satt kilders liv og sikkerhet i fare (se lenke til egen sak . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.