Norge– Regjeringen bryter landmaktavtalen

Alf Ragnar Olsen15/05/20183 min
Stridsvogn i Litauen. Foto: ALEKSANDER HAGE/FORSVARET

– Regjeringen bryter landmakt-avtalen når de utsetter stridsvognkjøpet, mener leder Anniken Huitfeldt (Ap). – Det er å ta for hardt i. Det lot seg ikke gjøre å leie eller lease stridsvogner fra 2019, påpeker Hårek Elvenes (H).

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Regjeringen har i forbindelse med revidert statsbudsjett anbefalt at kjøp av stridsvogner skal skje i 2025, med de første leveransene samme år. Det kan bety fem år uten stridsvognkapasitet. Det får Anniken Huitfeldt til å reagere kraftig.

Brudd på landmakt-avtalen

Anniken Huitfeldt (Ap) leder Stortingets utenriks- og . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.