NATO/USASamarbeider om nytt maritimt patruljefly

Alf Ragnar Olsen10/04/20183 min
GOD SIKT: På Andøya er det flatt og hav på tre kanter. Det gir god sikt. Her er et Orion P-3N, Hjalmar Riiser-Larsen, fra 333-skvadronen. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARETS MEDIESENTER

For å erstatte dagens overvåkingsfly vil Frankrike og Tyskland utvikle en ny type maritime patruljefly (MPA). Mange andre NATO-land har valgt P-8 Poseidon. Men Tyskland og Frankrike går egne veier.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

De nye overvåkingsflyene skal erstatte franskenes Atlantique 2 og tyskernes flåte av P-3C Orion - som er landenes eksisterende plattform for overvåking og antiubåt-krigføring i store områder til havs, melder Defenseworld.net.

Innholdsrikt samarbeid

Intensjonsavtalen skal etter planen . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.