USASavnet soldat i Texas funnet drept

NTB03/07/20202 min

En soldat som har vært savnet siden april fra en militærbase i Texas, ble drept av en medsoldat. Det opplyste føderale og militære etterforskere torsdag.

Opplysningen kommer etter krav om at den amerikanske hæren deler flere detaljer fra etterforskningen av forsvinningen.

Den 20 år gamle soldaten Vanessa Guillen ble sist sett 22. april på parkeringsplassen ved basen Fort Hood i Texas. Bilnøklene hennes, romnøkler, ID-kort og lommebok ble funnet i rommet der hun jobbet dagen før forsvinningen.

Fant levninger

Torsdag ble det funnet levninger nær en elv om lag 30 kilometer fra basen. Guillens familie sier via sin advokat Natalie Khawam at det er den 20 år gamle soldaten som er funnet, men myndighetene sier de fremdeles venter svar på identifiseringen.

– Det hele er knusende, grusomt og barbarisk, sier Khawam.

Hæren opplyste onsdag at soldaten som er mistenkt i saken, skjøt seg selv da politiet prøvde å komme i kontakt med ham. Militære etterforskere nekter å kommentere nærmere av hensyn til etterforskningen.

Seksuell trakassering

Guillens familier har anklaget hæren for å legge lokk på forsvinningen og sier Guillen ble utsatt for seksuell trakassering.

– Det var så mange grusomme ting som skjedde den dagen. Det er ingen ord for der, sier søsteren Mayra Guillen.

Militære etterforskere sa torsdag at det ikke er noe som tyder på at Vanessa Guillen ble seksuelt trakassert eller utsatt for overgrep.

En 22 år gammel kvinne er pågrepet for å ha hjulpet en soldat etter drapet. Hun er siktet for likskjending og for å ha hjulpet soldaten med å skjule liket av Guillen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.