NorgeVurderer å flytte sivil lufthavn

Alf Ragnar Olsen11/04/201825 min
Første take off med norsk F-35 fra Ørland flystasjon Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Omfattende sikkerhetstiltak rundt kampflybasen på Ørland kan gjøre det nødvendig å flytte den sivile flyterminalen. Politikerne i Ørland kommune er ikke tilfredse med skissen Forsvaret har lagt frem. Forsvarsdepartementet avviser at flytting vil bli nødvendig.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

  • Saken er oppdatert med kommentarer fra Forsvarsdepartementet

En omfattende utbygging av baseforsvaret og nye sikkerhetstiltak rundt kampflybasen på Ørland gjør at det kan bli aktuelt å flytte den sivile flyplassen - Ørland Lufthavn. Det melder avisen Fosna-Folket.

Omfattende sikkerhetstiltak

Årsaken er praktiske utfordringer for de reisende på den . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.